רכיבים:
לתחתית:
עוגת ספוג חתוכה ל 8 עיגולים בקוטר המתאים לתחתית הכלים האישיים או לקוביות של 1 ס"מ
1/4 כוס ברנדי או קוניאק
1/4 כוס חלב
לקרם וניל:
1 גביע גבינת מסקרפונה+1 מיכל שמנת מתוקה
או יוגורט בטעם פרנץ' ונילה (דאבל קרים של יופלה או קרם דה לה קרם של דנונה)
1 כפית תמצית וניל משובחת
2 כפות אבקת סוכר (או לפי הטעם)
לשכבת הפירות הראשונה:
2 כוסות פירות יבשים מכל המינים והסוגים.
המלצה לחלוקה הבאה:
1/4 כוס צימוקים זהובים
1/4 כוס קוביות משמשים מיובשים
1/4 כוס קוביות שזיפים מיובשים מגולענים
1/4 כוס קוביות אגסים מיובשים
1/4 כוס קוביות דבלות
1/4 כוס קוביות פפאיה מיובשת
1/4 כוס קוביות תמר מיובש
1/4 כוס קוביות קליפות תפוזים מסוכרות
1/4 כוס דבש
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות ליקר גרנד מרנייה (אם אין אז אפשר ברנדי או קוניאק)
1/4 כוס קוביות אפרסמונים
1/4 כוס קוביות תות
1/4 כוס קוביות תפוח עץ
1/4 כוס קוביות בננה
1/4 כוס קוביות ענבים שחורים ללא גרעינים
1/4 כוס ענבים ירוקים ללא גרעינים
1/4 כוס פלחי פרי הדר ללא קליפה וללא ציפה
כוס תרכיז תפוחים טבעי (סיידר לא מוגז)
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
אגוזים קצוצים
שקדים קצוצים
בוטנים טבעיים (לא מלוחים) קצוצים
אופן הכנה:
1. יום לפני :
מכינים את שכבת הפירות הראשונה :
שמים בקערה את כל החומרים, מערבבים היטב ושומרים במקרר למשך הלילה.
מכינים את שכבת הפירות השניה :
שמים בקערה את כל החומרים, מערבבים היטב ושומרים במקרר למשך הלילה.
2. ביום ההכנה:
מסדרים את פרוסות העוגה בתחתית הכלים האישיים.
מערבבים את החלב והברנדי ויוצקים על כל אחת מהתחתיות.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מערבבים עם המסקרפונה, הוניל והסוכר עד לקבלת עיסה אחידה.
מקציפים את מיכל השמנת המתוקה הנוסף לקצפת יציבה
3. מרכיבים את המנה :
מעל העוגה הטבולה בתערובת הברנדי והחלב יוצקים שכבת פירות יבשים, מעליה יוצקים שכבת מסקרפונה וקצפת, מעליה שכבת פירות טריים ומעל שכבת קצפת.
זורים מתערובת האגוזים ומגישים.
הערות:
חומרים ל 8 מנות אישיות
מקור המתכון: דנה 20
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )